Bruschetta z pomidorami

Klasyczna bruschetta kojarzy mi się właśnie z pomidorami, czosnkiem, dobrą oliwą i bazylią. Taki sposób podania na pieczywie nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim idealnie smakuje. Tym razem na niektóre bruschetty dodałam grillowane papryczki padron – polałam je kilkoma kroplami oliwy i grillowałam na patelni grillowej. Super pasują do bruschetty, ale nie są obowiązkowe.

Jeśli lubicie takie dania zapraszam także do przepisów:
bruschetta z gruszką i kozim serem
– grzanki z fasolą
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
zapiekanki z pieczarkami

Ilość porcji: 1-2
Przygotowanie: 20 minut

Składniki:
– kilka kromek pieczywa typu bruschetta
– 10-15 pomidorków koktajlowych
– 1-2 ząbki czosnku
– garść listków świeżej bazylii
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– czarny pieprz
– grillowane papryczki padron

Przygotowanie:

  1. Pomidorki pokrójcie na mniejsze kawałki, dodajcie drobno posiekany czosnek, porwaną bazylię, trochę oliwy i pieprzu.
  2. Bruschettę pokropcie kilkoma kroplami oliwy i grillujcie przez 2-3 minuty na grillowej patelni lub wstawcie do nagrzanego piekarnika. Jak zrobi się chrupiąca wyjmijcie, nałóżcie pomidorki i podawajcie.

SMACZNEGO!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Bruschetta z pomidorami
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Makaron z cukinią w sosie śmietanowym

Ten makaron to wariacja inspirowana moim ulubionym przepisem na makaron z szynką parmeńską, tym razem jednak zmieniłam niektóre ze składników....

Zamknij