Cebula marynowana

Doskonały przepis na cebulę marynowaną w occie z czerwonego wina i czerwonym winie. Cebula jest dość pikantna za sprawą chili. Doskonale nadaje się jako dodatek do mięs, pasztetów czy wędlin. Musicie koniecznie spróbować. A jeśli ten przepis będzie Wam smakował, polecam Wam także przepis na konfiturę z cebuli.

Przygotowanie:15 minut
Ilość porcji: 2 słoje 700 ml

Składniki:
– 4 duże czerwone cebule
– szklanka octu z czerwonego wina
– 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
– 1/2 szklanki brązowego cukru
– 1 łyżka gorczycy
– 1 łyżka pieprzu w ziarnach
– 1 łyżka płatków chili
– 1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Do garnka dodajcie: ocet, wino, cukier, sól, i pozostałe przyprawy. Gotujcie aż cukier i sól rozpuszczą się a następnie dodajcie cebulę pokrojoną w krążki. Zagotujcie i gotujcie dalej ok 5 min na niedużym ogniu.
Cebule można włożyć do wyparzonych słoików i przechowywać w lodówce. Podawać w temperaturze pokojowej.
SMACZNEGO!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Cebula marynowana
Data publikacji:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Zupa krem z groszku

Zupy kremy można zrobić prawie z każdego warzywa - prawda? Ja uwielbiam ten pomidorowy, krem z białych warzyw i jeszcze...

Zamknij