Chłodnik z ogórka i awokado

Pyszny i pięknie zielony chłodnik z awokado to idealna zupa na upalne dni. Ten przepis nie jest bardzo trwały bo zupę musicie zjeść tego samego dnia, jednak gwarantuję Wam ze zupa nie ściemnieje. A to duży problem występujący przy innych przepisach z awokado.

Zapraszam także na inne przepisy na chłodniki:
najlepsze przepisy na zupy kremy
–  chłodnik z botwinki
chłodnik z pomidorów i arbuza
gazpacho

Przygotowanie:10 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
– 2 dojrzałe awokado
– 3 szklarniowe ogórki (długie)
– połowa świeżego chili
– 2 cebulki dymki
– sól i pieprz
– 1 łyżka octu jabłkowego
– 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
– dymka lub szczypior do posypania, rzodkiewka

Przygotowanie:

Przygotowanie jest niezwykle proste. Ogórka obierzcie ze skóry i pokrójcie niedbale na mniejsze kawałki. Posiekajcie dymkę i chili. Awokado podzielcie na połowę i za pomocą łyżeczki wyjmijcie środek.
Utrzyjcie wszystkie składniki oprócz szczypioru w blenderze. Przed podaniem wstawcie na 30 min do lodówki.

Zupa doskonale smakuje także z dodatkiem sałatki z rzodkiewki lub kiełkami rzodkiewki. Należy zjeść ją tego samego dnia.
SMACZNEGO!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Chłodnik z ogórka i awokado
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Makaron ze szparagami i czosnkiem

Makaron, 5 składników i 10 minut pracy. Danie idealne prawda :) Do tego pyszne w smaku. Za to uwielbiam makarony...

Zamknij