Przepis na gazpacho – warzywny chłodnik

Lato to czas chłodników, dlatego zapraszam Was na inne moje przepisy w tym tradycyjny chłodnik z botwinki lub pyszny chodnik z ogórkiem i awokado.

Przygotowanie: 10 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:
– 1 papryka
– 3 dojrzałe pomidory
– 1 kawałek selera naciowego
– 1 ogórek szklarniowy
– pół cebuli
– 2 ząbki czosnku
– pół papryczki chilli lub 2 łyżeczki sosu tabasco
– 4-5 łyżek oliwy z oliwek
– 2 łyżki octu jabłkowego
– sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki przygotujcie do blendowania. Warzywa pokrójcie na mniejsze kawałki, ogórka obierzcie.
  2. Całość zblendujcie i doprawcie do smaku.
  3. Podawajcie po schłodzeniu, możecie dodać nieco szczypioru lub posiekanej dymki do podania.

SMACZNEGO!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Przepis na gazpacho
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Chłodnik z ogórka i awokado

Pyszny i pięknie zielony chłodnik z awokado to idealna zupa na upalne dni. Ten przepis nie jest bardzo trwały bo...

Zamknij