Gratiny ze schabem i cebulką

Ten przepis powstał z chęci wypróbowania nowości jaką Aviko wprowadziło na rynek. Gratiny to gotowe zamrożone babeczki ziemniaczane do przygotowania w piekarniku. Znajdziecie je w kilku smakach, ja do przygotowania dania użyłam tych z serem ementaler. Są bardzo delikatne i pyszne, a przede wszystkim gotowe w 25 min. Polecam wypróbować.

Przygotowanie:30 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
– 2 plastry schabu z kością
– sól i pieprz
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 2 nieduże gałązki rozmarynu
– 1 łyżka posiekanych listków rozmarynu

– po kilka krążków marynowanej cebuli
– 1 opakowanie gratinów Aviko z ementalerem

Przygotowanie:

Do przygotowania kotletów wybierzcie mięso z kością – będzie bardziej soczyste. Schab natrzyjcie solą i pieprzem i odstawcie na chwilę.
Nagrzejcie piekarnik do 220 st. Wstawcie gratiny na 20-25 min.
Na patelni rozgrzejcie oliwę, wrzućcie dwie niewielkie gałązki rozmarynu. Jak oliwa będzie już bardzo ciepła włóżcie kotlety i smażcie je przez 2,5-3 min nie ruszając z miejsca. Następnie przewróćcie na drugą stronę i podsmażcie również.
Kotlety podawajcie z cebulą marynowaną w occie i czerwonym winie. Przepis znajdziecie tu: cebula marynowana. Cebula jest dość pikantna, warto to wziąć pod uwagę.
Mięso podawajcie z gorącymi gratinami. Całość posypcie gałązkami rozmarynu.
SMACZNEGO!

cebula marynowana
cebula marynowana

Polecam Wam także inne moje przepisy:
kotlet schabowy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Gratiny ze schabem i cebulką
Data publikacji:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Obserwuj bloga na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Cebula marynowana

Doskonały przepis na cebulę marynowaną w occie z czerwonego wina i czerwonym winie. Cebula jest dość pikantna za sprawą chili....

Zamknij