Jaja z awokado

Faszerowane jaja można zrobić prawie z wszystkim. Dam Wam kilka pomysłów które zawsze sprawdzą się podczas świąt czy imprezy.

Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
jajka faszerowane w 3 kolorach
babka majonezowa
babka piaskowa
jajka faszerowane paluszkami krabowymi
jajka faszerowane mango
łosoś marynowany w whisky
śledź w czosnku i majeranku
łosoś marynowany w koprze i wódce 
rolady z szynką i sałatką jarzynową
sałatka jarzynowa
jajka z awokado
jaja z suszonymi pomidorami
mazurek kajmakowy
przepis na pasztet
jajka faszerowane

Przygotowanie: ok 20 minut

Składniki:

– 5 gotowanych jaj
– połowa awokado
– sok z cytryny
– 2 łyżki majonezu
– ew szczypiorek

Przygotowanie:

Jaja ugotujcie, obierzcie i przekrójcie wzdłuż. Wyjmijcie żółtka i posiekajcie. Połowę awokado natrzyjcie sokiem z cytryny i drobno pokrójcie w kosteczkę. Wymieszajcie z żółtkami, dodajcie majonez i ew szczypior. Możecie doprawić świeżo mielonym pieprzem wtedy smak będzie bardziej wyrazisty. Masę włóżcie do ugotowanych białek.
SMACZNEGO!

jaja faszerowane z awokado

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Jaja z awokado
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Klops z jajkiem

Na obiad a szczególnie ten wielkanocny to danie jest idealne. Dodając do środka jajka dodajecie mięsu ciekawy wygląd i doskonały...

Zamknij