Jajka faszerowane paluszkami krabowymi – VIDEO

Nie mogę zostawić Was na Wielkanoc bez najlepszych przepisów. W ubiegłym tygodniu pojawi się już na blogu i moim nowym kanale na YouTube przepis na jajka faszerowane mango i kozim serem. Dziś produkcja zrobiona tego samego dnia, ale jaja są zupełnie inne. Przede wszystkim do ich nadziania wykorzystałam łatwo dostępne paluszki krabowe, ale możecie zamienić je i wykorzystać do tego krewetki. Zwróćcie też uwagę na sposób nadziewania jajek. Zdecydowałam się na pionową formę i pozostawienie skorupki. Jeśli macie ładne naczynie na jajka lub chcecie przygotować takie z opakowania po jajkach, ten sposób podania sprawdzi się i u Was.

Przygotowanie: ok 1 h 30 minut

Składniki:

– 6 jajek ugotowanych na twardo
– 5-6 paluszków krabowych
– 4 łyżki majonezu
– świeża kolendra do przybrania

PRZYGOTOWANIE:
  1. Jajka ugotujcie i przygotujcie do faszerowania tak jak pokazałam Wam na filmie na YouTube.
  2. Z posiekanych paluszków krabowych, żółtek i majonezu stwórzcie pastę. Pastą nadziejcie jajka i ozdóbcie świeżą kolendrą.

Smacznego!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Jajka faszerowane paluszkami krabowymi
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Babka majonezowa

To idealny przepis na Wielkanoc, choć J. jak usłyszał o majonezie wśród składników to zrobił wielkie oczy. Nie bójcie się,...

Zamknij