Kaszanka z jabłkiem

Spróbujcie podać kaszankę w nieco odmienny sposób. Usmażcie, ułóżcie ładnie na talerzu, dodajcie duszone jabłka i figi. Całość wyjdzie genialnie, połączenie słonego i słodkiego.

Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– przepis na placki ziemniaczane
placki z kalafiora
placki serowe z jabłkiem

Przygotowanie: ok 20 minut
Ilość porcji: 1

Składniki:

– 150 g kaszanki
– 1 jabłko
-3-4 łyżki modu pitnego
– 1 figa
– ew odrobina świeżego chilli do podania

PRZYGOTOWANIE:
  1. Wybierzcie kaszankę która nie rozpadnie się za bardzo podczas smażenia. Pokrójcie ją w grube plastry i podsmażcie na patelni z odrobiną tłuszczu. Najlepiej kaszankę smażyć bez zdejmowania skórki, a tą zdjąć dopiero po usmażeniu.
  2. Na drugiej patelni podduście przez 5-6 minut jabłko pokrojone w plastry z dodatkiem modu pitego. Jabłka powinny nieco zmięknąć.
  3. Ułóżcie całość na talerzu – piętro podsmażonej kaszanki, duszona jabłka, koleje piętro kaszanki i jabłek. Górę możecie przyozdobić pokrojoną figą i dodać nieco chilli.

Smacznego!

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Kaszanka z jabłkiem
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • Ala

    Opublikowane 15/10/2017

    Odpowiedz

    Polecema wypróbować z gruszką ( słodziutka sprawa;), ale doradzam też piec kaszankę w folii i piekarniku, smażenie zawsze wtrąca pewne walory smakowe ( mowa nie tylko o kaszance)

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Zupa kurkowa

Żałuję że sezon na kurki nie trwa 12 miesięcy. To chyba moje ulubione grzyby, nie są takie ciężkie i można...

Zamknij