Koktajl ze szpinakiem

Koktajle owocowo-warzywne skradły serca mionów. Coraz częściej w domach pojawiają się blendery dedykowane koktajlom, które dzięki swej budowie umożliwiają szybkie przygotowanie i zabranie koktajlu ze sobą do pracy lub na trening. Dziś mam dla Was szpinakową bombę witaminową, z dodatkiem jabłka i soku pomarańczowego. Jest przepyszny.

Jeśli lubisz tego typu przepisy, polecam Ci:
lemoniada arbuzowa
lemoniada wiśniowa
lemoniadę czereśniową
– lemoniadę malinową
lemoniadę melonową
– oraz coś z dodatkiem alkoholu – przepis na granitę mohito.

koktajl ze szpinakiem

PRZYGOTOWANIE: 10 minut

SKŁADNIKI:
– garść szpinaku
– pół szklanki soku pomarańczowego
– 1 jabłko
– 1 łyżka miodu

  1. Szpinak umyj i włóż do kielicha blendera. Dodaj jabłko, z którego wytnij wcześniej gniazda nasienne. Zachęcam do tego aby zostawić skórkę, szkoda pozywać się witamin które posiada.
  2. Do kielicha dodaj także sok oraz miód. Blenduj. Pij od razu lub po schłodzeniu w lodówce.

Smacznego!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Koktajl ze szpinakiem
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Schabowy inaczej

W ramach cyklu przepisów tradycyjnych na moim blogu, ostatnio pokazałam Wam przepis na tradycyjnego schabowego. Wiem że w niektórych domach...

Zamknij