Chorwackie kalmary w czosnku i oliwie

Autor Tuesday, October 28, 2014 0 Link

    To danie niezaprzeczalnie kojarzy mi się z wakacjami w Chorwacji. Kalmary jadłam prawie codziennie - prawie w każdej restauracji były genialne i czosnkowe. Z dodatkiem ziemniaków i szpinaku smakowały wyśmienicie. Przygotowanie: ok 40 minut Ilość porcji: 2 porcje Składniki: - 2 spore kalmary w całości - 4 ząbki czosnku - 1/3 szklanki oliwy z oliwek - sok z połowy cytryny - sól i pieprz - ...

Kalmary w cieście

Kalmary w cieście Kalmar jest doskonały pod warunkiem ze nie jest gumowaty podczas jedzenia. Dlatego przygotowuje się go bardzo szybko, bo im krótszy czas obróbki, tym mniejsza szansa na niejadalnego kalmara :) Nie należy się go jednak obawiać - przygotujcie go kiedyś a sami się przekonacie. Przygotowanie:30 minut Ilość porcji: 2 porcje Składniki: - sprawione kalmary (mogą być mrożone) - szklanka ...

Podoba Ci się przepis? Zostań fanem bloga na Facebooku