Kurczak po chińsku z makaronem sojowym

Pyszne i proste danie w przygotowaniu, a dużo smaczniejsze niż te kupowane w budkach z chińskim jedzeniem.

Zajmie:30 minut przygotowanie
Ilość porcji: 3 porcje

Składniki:
– makaron sojowy (1 opakowanie)
– 1 podwójna pierś z kurczaka
– pół puszki zielonej fasoli szparagowej
– pół słoika żółtej fasolki szparagowej
– garść kiełków fasoli mung
– pół szklanki posiekanej dymki
– 4 łyżki sosu sojowego jasnego
– 8 łyżki wody
– 1 łyżka mąki ziemniaczanej
– 2 cm imbiru
– łyżeczka posiekanej trawy cytrynowej

Przygotowanie:

Makaron przygotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrójcie drobno trawę cytrynową i imbir. Podsmażcie na odrobinie oleju i dołóżcie pokrojone w paseczki mięso z kurczaka. Podsmażajcie. Dodajcie wodę oraz sos sojowy, a następne obie fasolki szparagowe. Dodajcie do sosu mąkę ziemniaczaną. Dorzućcie dymkę i kiełki fasoli.

W miseczkach ułóżcie makaron a następnie mięso i warzywa z sosem. Smacznego!

kurczakpochinski1

Polecam Wam także pyszne przepisy na:
kotlet schabowy
schabowy inaczej
pulpety w sosie pomidorowym
zupa ogórkowa
zupa pieczarkowa
zapiekanki z pieczarkami

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Fajitas z kurczaka z dodatkami

Uwielbiam kuchnię meksykańską za jej różnorodność smaków oraz pikantne dodatki. Może dlatego to danie dość często przyrządzam. Jeśli lubicie dania...

Zamknij