Lemoniada malinowa

Lemoniada malinowa należy do moich ulubionych. Prawdopodobnie głównie dlatego, że maliny należą do owoców kwaśnych, a takie smaki mi bardzo pasują. Oczywiście słodkość napoju możecie modyfikować dowolnie dosypując cukru lub miodu. Ja do przygotowania lemoniady najczęściej używam brązowego cukru, ale można go zastąpić białym.

Jeśli lubisz tego typu przepisy, polecam Ci:
lemoniadę ogórkową
– lemoniada wiśniowa
– lemoniadę czereśniową
lemoniadę arbuzową
 lemoniadę melonową
– oraz coś z dodatkiem alkoholu – przepis na granitę mohito.

LEMONIADA MALINOWA

PRZYGOTOWANIE: 3 minuty + chłodzenie

SKŁADNIKI:
– 1 litr wody (niegazowana lub delikatnie mineralizowana)
– sok z 1 dużej cytryny lub 2 mniejszych
– 20 malin
– 2 łyżki cukru brązowego

PRZYGOTOWANIE:
Do wody dolejcie sok wyciśnięty z cytryny. Odłóżcie kilka malin w całości a resztę lekko ugniećcie np za pomocą widelca. Zgniecione maliny wraz z sokiem wlejcie do wody i dodajcie cukier. Jeśli lemoniada będzie wg Was za mało słodka możecie zwiększyć ilość cukru. Podawajcie lemoniadę po uprzednim schłodzeniu, do podania możecie użyć świeżej mięty i pozostałych malin w całości.

Smacznego!

lemoniada malinowa

lemoniada malinowa

lemoniada malinowa

lemoniada malinowa

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Lemoniada malinowa
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Obserwuj bloga na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sałatka z mozzarellą i pesto

Sałatka z mozzarellą to bardzo proste do przygotowania i niezwykle smaczne danie. Jak spojrzycie z boku na tą sałatkę pomyślicie... caprese....

Zamknij