Makaron z wędzonym łososiem

Niektórzy twierdzą ze makaron można zrobić ze wszystkim, i zdecydowanie podpisuję się pod ta tezą. Jednak mam swoje ulubione kombinacje i ta zdecydowanie do nich należy. Wędzony łosoś podgrzewa się dosłownie minutę przed podaniem, wtedy jest pyszny i zachowuje swój wędzony smak. Do tego możecie dołożyć ulubiony sos i warzywa, lub po prostu skorzystać z mojego poniższego przepisu. Oczywiście polecam 🙂

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
– makaron tagliatelle (dla 2 osób około połowy opakowania)
– 1 opakowanie tartego sera corregio
– małe opakowanie śmietany 18%
– 10 pomidorków koktajlowych
– 150 g wędzonego łososia
– 1 papryczka chilli
– sól i pieprz
– kilka listków bazylii (u mnie mix zielonej i czerwonej)

PRZYGOTOWANIE:

Zacznijcie od ugowtowania wody i wstawienia makaronu. na odrobinie oliwy podsmażcie chilli, dodajcie śmietanę i kilka łyżek wody z gotującego się makaronu. Dosypcie 3/4 opakowania sera corregio i przekrojone wzdłuż pomidorki koktajlowe.
Po odcedzeniu makaronu wrzućcie najpierw do sosu łososia podzielonego na niewielkie części, a następnie dodajcie makaron i wszystko połączcie.
Podawajcie opruszone świeżo mielonym pieprzem i odrobiną sera corregio.
SMACZNEGO!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Tarta ze szparagami i jajkiem

Pyszna, prosta i szybka - to moje ulubione przymiotniki określające najlepsze dania. Przecież w kuchni nie trzeba spędzać wielu godzin...

Zamknij