Makaron ze szparagami i czosnkiem

Makaron, 5 składników i 10 minut pracy. Danie idealne prawda 🙂 Do tego pyszne w smaku. Za to uwielbiam makarony a przepisów na makarony znajdziecie bardzo dużo na moim blogu.

Przygotowanie:20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:
– pół opakowania makaronu typu orecchiette (porcja dla 2 osób)
– 10 zielonych szparagów
– 2 ząbki czosnku
– 6 łyżek śmietany 18%
– tarty parmezan do podania
– sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotujcie wg wskazań na opakowaniu.
  2. Dwie minuty przed końcem gotowania dorzućcie szparagi pokrojone w 2-3 cm kawałki.
  3. Na patelnię dodajcie śmietanę i podobną ilość wody z gotowania makaronu. Dodajcie drobno posiekany lub przepuszczony przez praskę czosnek. Dodajcie sól i pieprz do smaku.
  4. Do sosu dodajcie ugotowany makaron ze szparagami. Wymieszajcie i przełóżcie na talerze. Dodajcie parmezan i nieco świeżo mielonego pieprzu.

SMACZNEGO!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Makaron ze szparagami i czosnkiem
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Spaghetti z boczkiem i jajkiem w koszulce

Boczek, oliwa, ... i jajko w koszulce. To ono a właściwie płynne żółtko nadaje pyszny smak makaronowi, żółtko wymieszane bowiem...

Zamknij