Masło czosnkowe

Masło czosnkowe robię od lat. Przetestowałam chyba wszystkie połączenia i ilości składników, sprawdziłam jak robią to inni. I znalazłam mieszankę idealną, najlepszą, znikającą podczas grilla czy przy innych daniach w pierwszej kolejności. A to tylko odpowiednia kombinacja masła, czosnku i odrobiny soli. Zobacz także przepis na masło ziołowe.

masło czosnkowe

Przygotowanie: ok 10 minut

Składniki:

– 150 g miękkiego masła (wyjmijcie na min 30 min z lodówki)
– 1 duży ząbek czosnku zmiażdżony za pomocą praski do czosnku lub starty na tarce
– płaska łyżeczka soli

PRZYGOTOWANIE:

Wymieszajcie ze sobą wszystkie składniki i gotowe.
Masło możecie przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce nawet do tygodnia. Najlepsze jest jednak przez 2-3 dni.masło czosnkowe

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Masło czosnkowe
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Przepis na masło ziołowe

Masło ziołowe i czosnkowe uwielbiam. Robię je przy różnych okazjach - grillu, do przepisów na krewetki czy małże kiedy podaję...

Zamknij