Mini-tarty biszkoptowe z gruszkami

Gruszki w syropie doskonale nadają się do szybkich deserów. Dziś propozycja mini-tart na bazie ciasta biszkoptowego – niezwykle lekkiego i delikatnego.

Przygotowanie: ok 30 minut

Składniki:

– 2 jajka
– 2 łyżki cukru
– 2 łyżki mąki pszennej
– łyżeczka mąki ziemniaczanej
– pół łyżeczki proszku do pieczenia
– łyżeczka cukru waniliowego
– 6-7 papierowych foremek do małych tart
– 3 gruszki w syropie Krokus

PRZYGOTOWANIE:

Zacznijcie od oddzielenia żółtek i białek. Białka utrzyjcie na sztywno, pod koniec dodajcie cukier. jak ubijecie na sztywną pianę zmniejszcie obroty miksera i dodajcie po jednym żółtku. Do utartych jajek dodajcie przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Masę nałóżcie do foremek. Na wierzch połóżcie pokrojone gruszki w syropie. Pieczcie w piekarniku nagrzanym do ok 180st przez 10-15 min, aż mini-tarty zrobią się pięknie złote.
Smacznego!

tartyzgruszka1

tartyzgruszka3

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki 
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Mini-tarty biszkoptowe z gruszkami
Data publikacji:
Czas całkowity:

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Bądź na bieżąco, obserwuj blog na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Schab z gruszką korzenną

I kolejna moja propozycja dania z gruszka - tym razem danie mięsne z dodatkiem pysznej gruszki korzennej od firmy Krokus....

Zamknij