Pasta jajeczna

Autor 2012/12/10 1:47:24 7 Link

Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu.

Czy śledzisz już bloga na zBLOGowanych? Zachęcam! Kliknij button OBSERWUJ —->

pastajajeczna1

Przygotowanie: ok 25 minut

PASTA JAJECZNA

Składniki:

- 4-5 ugotowanych jajek
- 1 czerwona cebula
- sól i pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka śmietany (gęsta 18%)

PRZYGOTOWANIE:

 

Jajka pokrójcie lub zetrzyjcie na tarce jajka. To jak drobno pokroicie zależy od Waszych preferencji – starte na tarce będą stanowiły jednolitą masę, pokrojone nożem mogą być z lekko większymi elementami. Dodajcie drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz. Wymieszajcie z majonezem i śmietaną. Pasta gotowa do podania!

pastajajeczna2 pastajajeczna3 pastajajeczna4