Pasta jajeczna

pastajajeczna4

Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu.

 

Przygotowanie: ok 25 minut

Składniki:

– 4-5 ugotowanych jajek
– 1 czerwona cebula
– sól i pieprz
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżeczka śmietany (gęsta 18%)

PRZYGOTOWANIE:

Jajka pokrójcie lub zetrzyjcie na tarce jajka. To jak drobno pokroicie zależy od Waszych preferencji – starte na tarce będą stanowiły jednolitą masę, pokrojone nożem mogą być z lekko większymi elementami. Dodajcie drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz. Wymieszajcie z majonezem i śmietaną. Pasta gotowa do podania!

pastajajeczna2

pastajajeczna1

pastajajeczna3

Podobne wpisy