Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu.

Czas przygotowania:25 minut
Ilość porcji: 10 porcji

Składniki:
- 4-5 ugotowanych jajek
- 1 czerwoną cebulę
- sól i pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka śmietany (gęsta 18%)

Przygotowanie:

Jajka pokrójcie lub zetrzyjcie na tarce jajka. Ja zwykle używam tarki z grubymi oczkami. Dodajcie drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz. Wymieszajcie z majonezem i śmietaną. Pasta gotowa do podania!

7 KOMENTARZE

    • Ania
      Ania z nietylkopasta.pl says:

      ja też bardzo ją lubię. I to prawda – znika niesamowicie szybko ze stołu

Leave a Reply

Postępuj zgodnie z instrukacjami.