Pasta jajeczna

Autor Monday, December 10, 2012 7 Link

Pasta jajeczna

Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu.

Czas przygotowania:25 minut
Ilość porcji: 10 porcji

Składniki:
4-5 ugotowanych jajek
1 czerwoną cebulę
sól i pieprz
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka śmietany (gęsta 18%)

Przygotowanie:

Jajka pokrójcie lub zetrzyjcie na tarce jajka. Ja zwykle używam tarki z grubymi oczkami. Dodajcie drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz. Wymieszajcie z majonezem i śmietaną. Pasta gotowa do podania!

7 Komentarze
  • JustInka
    December 13, 2012

    Ja często robię różne pasty, ale zawsze znikają za szybko aby im zrobić zdjęcie :D

  • Kasia
    January 15, 2013

    właśnie ją zrobiłam. jest pyszna

  • Gosia
    January 25, 2013

    Zrobiłam ją dziś rano, pychotka. Najadłam się jak bąbelek ;-)

    • Ania
      Ania z nietylkopasta.pl
      January 25, 2013

      ja też bardzo ją lubię. I to prawda – znika niesamowicie szybko ze stołu

  • Agata
    February 14, 2013

    W moim domu zrobiliśmy ją już kilka razy – prosta i przepyszna! :)

    • Ania
      Ania z nietylkopasta.pl
      February 15, 2013

      dzięki, u mnie też wszyscy ją uwielbiają!

  • Natasha
    March 6, 2013

    ale pyszny pomysł na pastę. taka jaką uwielbiam

Skomentuj:)

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Podoba Ci się przepis? Zostań fanem bloga na Facebooku