Pasta jajeczna

Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu.

 

Przygotowanie: ok 25 minut

Składniki:

– 4-5 ugotowanych jajek
– 1 czerwona cebula
– sól i pieprz
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżeczka śmietany (gęsta 18%)

PRZYGOTOWANIE:

Jajka pokrójcie lub zetrzyjcie na tarce jajka. To jak drobno pokroicie zależy od Waszych preferencji – starte na tarce będą stanowiły jednolitą masę, pokrojone nożem mogą być z lekko większymi elementami. Dodajcie drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz. Wymieszajcie z majonezem i śmietaną. Pasta gotowa do podania!

pastajajeczna2

pastajajeczna1

pastajajeczna3

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • JustInka

    Opublikowane 13/12/2012

    Odpowiedz

    Ja często robię różne pasty, ale zawsze znikają za szybko aby im zrobić zdjęcie 😀

  • Gosia

    Opublikowane 25/01/2013

    Odpowiedz

    Zrobiłam ją dziś rano, pychotka. Najadłam się jak bąbelek 😉

    • Ania nietylkopasta.pl

      Ania z nietylkopasta.pl

      Opublikowane 25/01/2013

      ja też bardzo ją lubię. I to prawda – znika niesamowicie szybko ze stołu

  • Agata

    Opublikowane 14/02/2013

    Odpowiedz

    W moim domu zrobiliśmy ją już kilka razy – prosta i przepyszna! 🙂

    • Ania nietylkopasta.pl

      Ania z nietylkopasta.pl

      Opublikowane 15/02/2013

      dzięki, u mnie też wszyscy ją uwielbiają!

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Ciepłe kanapki z tuńczykiem i jakiem

Uwielbiam ciepłe pieczywo - podobno nie jest ono zdrowe. Ale jak to mówią "najlepsze rzeczy zdrowe być nie mogą". Często kupuję pieczywo...

Zamknij