Pasta łososiowa z gruszką w zalewie korzennej

Pasty kanapkowe są proste do przygotowania i niezwykle smaczne. Stanowią doskonałą alternatywę dla wędliny lub sera, mogą być doskonałym dodatkiem lub stanowić samodzielne danie np kolacyjne. Na moim stole pojawiają się różne, dziś pokażę Wam pomysł na łososia z gruszkami.

 

Przygotowanie: ok 10 minut

Składniki:

– 100 g łososia wędzonego
– 1 gruszka z zalewy korzennej Krokus
– łyżka posiekanego koperku
– świeżo mielony pieprz
– połowa cytryny

PRZYGOTOWANIE:

Posiekajcie dość drobno łososia. Następnie pokrójcie gruszkę w małą kosteczkę. Dodajcie koperek, sok z cytryny oraz świeżo mielony pieprz. Zamieszajcie i odstawcie na ok 10 min aby elementy przeszły swoimi smakami. Podawajcie z ulubionym pieczywem. Smacznego!

pastalososgruszka2

pastajososfruszka3

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • Anonymous

    Opublikowane 03/07/2012

    Odpowiedz

    ja uwielbiam takie pasty, a z ryb wędzonych szczególnie. moja rodzinka często prosi o taką a makreli.

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Faszerowana cukinia z kaszą kuskus

Pyszne, zdrowe i niskokaloryczne. Takie właśnie są faszerowane cukinie. Polecam na lekki obiad lub pożywną kolację!   Przygotowanie: ok 40 minut Składniki:...

Zamknij