Pasta z makreli

Kolejny pomysł na pyszną kanapkową pastę, doskonałą na śniadanie oraz jako dodatek do imprezowych kanapeczek. Możecie ją także podać na słonych krakersach.

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
przepis na guacamole
pasta z awokado i jajka
hummus
hummus z suszonymi pomidorami
pasta z wędzonego kurczaka
pasztet do smarowania
masło ziołowe
masło czosnkowe
hummus z soczewicą

Przygotowanie:Ilość porcji: 10 porcji

Składniki:
– 1 makrela wędzona
– 3 łyżki majonezu
– 3/4 łyżki dobrego domowego ketchupu
– 1 mały ząbek czosnku
– pieprz

Przygotowanie:

Zacznijcie od przygotowania makreli. Zdejmijcie z niej skórę, mięso oddzielcie od ości. Najlepiej robić to czystymi dłońmi, będziecie mieli większe czucie i mniejsze prawdopodobieństwo że w paście zaplącze się ość.
Do ryby dodajcie pozostałe składniki. Na koniec wystarczy dodać pieprz do smaku. Pasta doskonale pasuje do każdego rodzaju pieczywa.
SMACZNEGO!

pastarybna2

pastarybna1

Zajrzyj też do:

pasta z soczewicy
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z łososia wędzonego
pasta z suszonymi pomidorami
pasta z makreli
pasta z zielonych oliwek
pasta jajeczna
pasta z papryką marynowaną
pasta z paluszków krabowych
pasta łososiowa z gruszką

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Pasta z makreli
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Komentarzy

  • Nata

    Opublikowane 29/01/2013

    Odpowiedz

    a jak pysznie wygląda. ja też baaaardzo lubię pastę z makreli

  • Kasia

    Opublikowane 29/01/2013

    Odpowiedz

    a można zrobić bez czosnku? mój domownik nie przepada za nim.

    • Ania z nietylkopasta.pl

      Opublikowane 29/01/2013

      Oczywiście, możesz pominąć czosnek a i tak pasta będzie pyszna 🙂

  • Marzena

    Opublikowane 30/01/2013

    Odpowiedz

    Uwielbiam pasty do chleba:-) Jestem tu z rewizytą, porozglądam się troszkę:-) Pozdrawiam serdecznie:-)

    • Ania z nietylkopasta.pl

      Opublikowane 30/01/2013

      zapraszam do rozglądania 🙂 mam nadzieję że wypróbujesz niektóre z moich przepisów

  • ewela

    Opublikowane 08/02/2013

    Odpowiedz

    Ale to pysznie wygląda. Kupiłam makrelę i zrobię dla rodzinki

  • asia

    Opublikowane 25/04/2013

    Odpowiedz

    ja mielę rybkę w maszynce razem z jajkami na twardo + szczypiorek + majonez…tez jest pyszna i znika w momencie 🙂

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Bądź na bieżąco, obserwuj blog na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sos ziołowy

Sos doskonale nadaje się do każdego rodzaju sałaty. Jeśli macie taką możliwość łączcie równe rodzaje sałat - lodową, roszponkę, świeży...

Zamknij