Pasta z paluszków krabowych z rukolą

Dziś kolejny pomysł na prostą i pyszną pastę kanapkową. Tym razem wykorzystałam zasoby lodówkowe tworząc naprawdę pyszną kompozycję.

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
przepis na guacamole
pasta z awokado i jajka
hummus
hummus z suszonymi pomidorami
pasta z wędzonego kurczaka
pasztet do smarowania
masło ziołowe
masło czosnkowe
hummus z soczewicą

Przygotowanie: ok 10 minut

Składniki:

-ok 8-10 paluszków krabowych
– garść świeżej rukoli
– 1-2 łyżki majonezu
– świeżo mielony pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– można dodać kilka kropel tabasco

PRZYGOTOWANIE:

Zacznijcie od pokrojenia paluszków krabowych. Ja pokroiłam na plasterki, nie rozpadają się bowiem wtedy na małe elementy. Rukolę posiekajcie na mniejsze ok 1 cm kawałki. Wymieszajcie składniki razem z majonezem, cytryną, pieprzem i tabasco. Podawajcie na ulubionym pieczywie. Smacznego!

pastakrabowa3

pastakrabowa2

Zajrzyj też do:

pasta z soczewicy
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z łososia wędzonego
pasta z suszonymi pomidorami
pasta z makreli
pasta z zielonych oliwek
pasta jajeczna
pasta z papryką marynowaną
pasta z paluszków krabowych
pasta łososiowa z gruszką

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Pasta z paluszków krabowych
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:

Odnośniki do mojej strony.

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pasta łososiowa z gruszką w zalewie korzennej

Pasty kanapkowe są proste do przygotowania i niezwykle smaczne. Stanowią doskonałą alternatywę dla wędliny lub sera, mogą być doskonałym dodatkiem...

Zamknij