Pieczone piersi kurczaka z modrą kapustą

Modra kapusta marki Krokus była podstawą do przygotowania tego dania. Wg mnie doskonała, o domowym smaku. Jeśli nie macie czasu na przygotowywanie wszystkiego samodzielnie, zdecydowanie polecam.

Przygotowanie:40 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
– pierś z kurczaka
– sól, pieprz, papryka w płatkach
– suszone pomidory w płatkach
– odrobina oliwy z oliwek
– rękaw do pieczenia lub torebki do pieczenia mięsa
– pół słoiczka kapusty modrej Krokusa (wystarczy na 2 osoby)

Przygotowanie:

Mięso natrzyjcie przyprawami, włóżcie do torebki lub rękawa foliowego do pieczenia. Dodajcie odrobinę oliwy z oliwek. Pieczcie w piekarniku nagrzanym do 190 st ok 25-30 minut. Az mięso pięknie się zezłoci.
Pokrojoną pierś ułóżcie na kapuście. Możecie podać z kluseczkami lub np pieczonym ziemniakiem.
Smacznego!

pierskurczakazkapusta2

pierskurczakazkapusta3

Polecam Wam także pyszne przepisy na:
kotlet schabowy
schabowy inaczej
pulpety w sosie pomidorowym
zupa ogórkowa
zupa pieczarkowa
zapiekanki z pieczarkami

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pikantna pasta z papryką marynowaną

Dziś proponuję wam pyszną pastę do kanapek lub do pieczonych ziemniaków z dodatkiem papryki marynowanej Krokus. Polecam Wam też inne...

Zamknij