Placki serowe z jabłkami

Do tego przepisu na placuszki serowe wracam już po raz kolejny. Ostatnio pokazywałam Wam przepis z dodatkiem mango. Tym razem całość dania została przygotowana na ciepło, po placuszków zrobiłam bowiem karmelizowane jabłka. Pasują idealnie do takiego dania, a potrawę możecie przygotować właściwie na dowolny posiłek w ciągu dnia.

Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– przepis na placki ziemniaczane
– placki z gotowanych ziemniaków
placki z gotowanych ziemniaków z fetą
– placki z ziemniaków i marchewki
– placki ziemniaczane z łososiem
– placuszki pełnoziarniste na słodko
– placuszki z dyni
placki z kalafiora

PLACKI SEROWE Z JABŁKAMI

PRZYGOTOWANIE: 20 minut
ILOŚĆ PORCJI: 2

SKŁADNIKI:
– 10-12 placuszków serowych wg tego przepisu
– 1 jabłko
– 2 łyżki masła
– 2 łyżki brązowego cukru
– szczypta cynamonu

Jabłka przygotujcie na dużej patelni lub podzielcie przygotowanie na dwie tury. Możecie obrać jabłko przed  przygotowaniem, ale jeśli ma delikatną skórkę, proponuję jej zostawienie. Przekrójcie jabłko na ćwiartki, wytnijcie gniazda nasienne, a następnie każdą z ćwiartek przekrójcie wzdłuż na 3 lub 4 części. na patelni rozgrzejcie masło i dodajcie cząstki jabłek. Podduście ok 2 minut i dodajcie cukier oraz cynamon rozsypując je a jabłkach. jabłka przewróćcie na drugą stronę, najlepiej lekko potrząsając patelnią, a jeśli sprawia Wam to kłopot za pomocą łopatki. Kiedy jabłka się zrumienią wyłóżcie je na placuszki i podawajcie od razu 🙂 Smacznego!

placki serowe

Polecam Wa też inne przepisy na śniadania:
szakszuka (shakshuka)
szakszuka z kurkami
ser z jogurtów greckich
pasta z awokado i jajka
tosty francuskie
placki jogurtowe z owocami
omlet z białek
omlet z pomidorami
pasta jajeczna

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Placki serowe
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • Zbig

    Opublikowane 26/01/2017

    Odpowiedz

    Dziekuje za przepis ale zamiast pokazywac 4 razy to same zdjecie gotowego dania, nie mozna by bylo pokazac etapy sposoby jego robienia?

    • nietylkopasta

      Opublikowane 26/01/2017

      Dzięki za komentarz. Zdjęcie nie jest o samo a podobne, na każdym kadrze jest jednak nieco inne ujęcie. Nie praktykuję pokazywania etapów przygotowania, bo jakość zdjęć w trakcie nie jest dla mnie zadowalająca. Musisz wiedzieć że ja nie gotuję tylko na bloga, a raczej pokazuję to co sama jem. Zatem gotowanie to raczej proces szybki, nie ma tu czasu na światło, tło, piękne ułożenie. Ale dzięki temu mogę dodać więcej przepisów i dodaję tylko te które są faktycznie smaczne. Ot takie moje podejście do blogowania 🙂

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Tajska zupa z kurczakiem

Lubicie tajska kuchnię? Jeśli odpowiecie tak, zupa będzie dla Was genialna. Jeśli jeszcze mało znacie te smaki i tak spróbujcie,...

Zamknij