Rolady z szynką i sałatką jarzynową

Przecież sałatkę jarzynową możecie ubrać w nieco inne danie. Wystarczy zawinąć ją w szynkę i zalać galaretą. To danie pojawia się na ogół podczas świąt lub innych okazji na naszych polskich stołach. Spróbujcie jednak je zrobić tak bez okazji, gwarantuję że będzie wtedy smakowało jeszcze bardziej.

Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
jajka faszerowane w 3 kolorach
babka majonezowa
babka piaskowa
jajka faszerowane paluszkami krabowymi
jajka faszerowane mango
łosoś marynowany w whisky
śledź w czosnku i majeranku
łosoś marynowany w koprze i wódce 
sałatka jarzynowa
jajka z awokado
jaja z suszonymi pomidorami
mazurek kajmakowy
przepis na pasztet
jajka faszerowane

Przygotowanie: ok 80 min

Składniki:
sałatka jarzynowa
– kilka plasterków szynki
– 0,7l bulionu warzywnego
– 3 łyżeczki żelatyny

PRZYGOTOWANIE:

Bulion podgrzać i dodać żelatynę. Zostawcie do wystudzenia a następnie schowajcie do lodówki.
Sałatkę ułóżcie na szynce, zawińcie. Połóżcie w lekko głębokim naczyniu. możecie ozdobić całość np gotowanymi jajami, marchewką czy natką pietruszki. Całość zalejcie galaretą ale dopiero w momencie kiedy zacznie się zsiadać. Wstawcie do lodówki do całkowitego zestalenia.
SMACZNEGO!

szynka w galarecie

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Rolady z szynką i sałatką jarzynową
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sałatka jarzynowa

To klasyk, ale z mojego doświadczenia wynika że każdy robi ją nieco inaczej. Oczywiście nieskromnie uważam że mój przepis jest...

Zamknij