Smażona flądra

Nie musicie jechać nad morze aby zjeść przepyszną flądrę. Tak wiem, z widokiem na wodę smakuje na pewno inaczej, ale nie zawsze macie możliwość ani okazję wyjazdu. Dziś pokażę Wam jak pyszną flądrę przygotować w domu. Jeśli macie możliwość kupienia jej w sklepie nie wahajcie się ani chwili 🙂

Lubicie ryby? Zajrzyjcie do podobnych przepisów:
–  ryba z frytkami – fish and chips 
smażony pstrąg z ziołami
zupa rybna z owocami morza

SMAŻONA FLĄDRA

Przygotowanie: 15 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:
– 2-4 flądry (w zależności od wielkości i apetytu)
– sól i pieprz
– mąka do obtoczenia ryby
– olej roślinny do smażenia
– sok z połowy cytryny

Przygotowanie:

  1. Ryby powinny być wyczyszczone i wypatroszone.
  2. Osuszcie rybę po umyciu i pokropcie z obu stron sokiem z cytryny. Zostawcie rybę na 10 minut aby sok nieco wniknął do środka.
  3. Następnie osuszcie ryby ręcznikiem papierowym, posólcie, dodajcie pieprz i obtoczcie w mące.
  4. Ryby należy smażyć na sporej ilości tłuszczu, który wcześniej koniecznie rozgrzejcie. Smażcie po 2-3 minuty z każdej strony, w zależności od wielkości ryby.
  5. Podawajcie z frytkami lub pieczywem i ulubioną sałatką 🙂

SMACZNEGO!

Polecam Wam także pyszne przepisy na:
kotlet schabowy
schabowy inaczej
pulpety w sosie pomidorowym
zupa ogórkowa
zupa pieczarkowa
zapiekanki z pieczarkami

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Smażona flądra
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Ciastka brownie przepyszne

Lubicie ciasto brownie? Pełne czekolady :) Jeśli tak to mam dla Was idealny przepis na mniejsze ciasteczka. Proste w przygotowaniu,...

Zamknij