Smażony pstrąg z ziołami

Pstrąga w całości po wypatroszeniu można ptzygotowac na wiele sposobów. Bardzo lubię pstrągi pieczone, ale tym razem zdecydowałam się na wersję smażoną. Do ryby możecie podać dowolną sałatkę i ziemniaki lub ryż.

Przygotowanie:20 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
– 2 średnie pstrągi
– 1 cytryna
– garść świeżych ziół: tymianek, koperek, natka pietruszki, bazylia
– sól i pieprz
– kilka łyżek mąki do obtoczenia ryby

Przygotowanie:

Rybę przygotujcie min 1h wcześniej, dodając do środka zioła i plasterki cytryny, oraz nacierając obficie solą i pieprzem. Wstawcie do lodówki.
Bezpośrednio przez smażeniem obtoczcie w mące. Na dużej patelni rozgrzejcie sporą ilość oleju roślinnego, ryby włóżcie delikatnie kiedy będzie już gorący. Smażcie ok 8 min z każdej strony na dość dużym ogniu. Przewracajcie delikatnie aby ryba zachowała swój kształt.
SMACZNEGO!

 

ryba3

Polecam Wam także pyszne przepisy na:
kotlet schabowy
schabowy inaczej
pulpety w sosie pomidorowym
zupa ogórkowa
zupa pieczarkowa
zapiekanki z pieczarkami

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Smażony pstrąg z ziołami
Data publikacji:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Cytrynowe muffinki z kremem

Muffinki to dobry pomysł i na codzień i od święta. Smakują wszystkim a do tego pięknie wyglądają. możecie się pokusić...

Zamknij