Brukselka idealnie nadaje się do pieczenia. Wystarczy ją przekroić, skropić oliwą i doprawić. Brukselka będzie lekko chrupiąca, nie tak miękka, jak po ugotowaniu, ale jeszcze lepsza i pełna smaku. Mam ...
Kolejny pyszny przepis z indykiem jaki mam dla Was na moim blogu. Tym razem chrupiące kotleciki przygotowałam w piekarniku, razem z pyszną brukselką. To naprawdę proste i pyszne danie, a ...
Te małe kapustki lubię od dzieciństwa. U mnie w domu mówiło się, że brukselka najlepsza jest po wcześniejszym przemrożeniu. Podobno pozbyć się możemy wtedy części goryczy, która często towarzyszy brukselce. ...
To jedna z bardziej prostych i popularnych zup które przygotowujemy w domu. Jej smak możecie dopasować do własnych preferencji, dodać fasolkę, kalafiora czy brukselkę. Dobrym dodatkiem jest też brokuł, choć ...