To już kolejny przepis na gotowe tortellini i pyszny sos! Doceniłam ostatnio je bardzo, kiedy na obiad mam dosłownie 10-15 minut. Tym razem postawiłam na pyszny kremowy sos, pieczarki oraz ...
Makarony z różnymi rodzajami pesto bardzo doceniam za prostotę ich przygotowania. Pokazywałam Wam już klasyczne zielone pesto, pesto z rukoli, pesto z awokado. Dziś przyszła pora na bardzo delikatne pesto ...
Makarony z różnymi rodzajami pesto bardzo doceniam za prostotę ich przygotowania. Zwykle sięgam po domowe pesto, z prostej przyczyny mają one o niebo lepszy skład niż większość dostępna na półkach ...
Burrata do złudzenia przypomina mozzarellę, ale to nie jest ten sam ser. Burrata jest miękka w środku, rozpływająca się w ustach, genialna. Powstała trochę przez przypadek, jak większość smakołyków we ...
Pesto czerwone powinno mieć w składzie suszone pomidory. Niestety sklepowe wersje to głównie pasta z tradycyjnych pomidorów i olej zamiast oliwy. Dlatego warto poświęcić chwilę, przygotować domowe pesto, a efekt ...
Aby zrobić pyszną pizzę wcale nie musisz robić pracochłonnego ciasta. Wystarczy pomysł, bo pizza może powstać na tortilli pszennej lub pełnoziarnistej, możesz także tak jak ja w tym przepisie wykorzystać ...
Ta sałatka to dość sprytne połączenie owoców i warzyw, słodkiego z wytrawnym, smaków delikatnych z wyrazistymi. To naprawdę bardzo ciekawe zestawienie smaków, a do tego ekspresowe wykonanie i w przypadku ...
Taki makaron na szybko, ale w tych własnie jestem specjalistą :) Czasem wracając po pracy do domu nie mam ochoty na długotrwałe przygotowania, a jednak kolacja w postaci innej niż ...
Połączenie owoców oraz wytrawnej sałatki dla wielu z Was jest jeszcze nowością, tak piszecie mi na Instagramie. Zachęcam do wypróbowania, jeśli ta sałatka będzie Wam smakowała, mam dla Was jeszcze ...
Uwielbiam galette za ten rustykalny wygląd tarty, genialny smak i prostotę przygotowania. Dotychczas na blogu pokazywałam Wam tylko wersję słodką na tartę z jabłkami, którą właściwie możecie zrobić z dowolnymi ...
Pizza na patelni? Tak to możliwe! Tą wersję zrobicie z dodatkiem drożdży, dlatego ciasto wychodzi urośnięte i miękkie na brzegach, a spód chrupiący i przypieczony. Do przygotowania tej pizzy potrzebujecie ...
Czy wiecie jak dużo składników zwykle używacie do przygotowania jednego dania? Ja nigdy nie liczę, ale teraz wiem, że zwykle jest to aż kilkanaście pozycji. Dlatego wyzwanie, które otrzymałam od marki ...