To jeden z najprostszych przepisów na makaron, który możesz zrobić ze świeżych pomidorów, z pomidorów z puszki lub jak ja tym razem z pomidorów pieczonych. Dlaczego warto upiec pomidory przed ...
/Przepis powstał we współpracy reklamowej z firmą Krajowa Grupa Spożywcza/ Zapraszam Was na nowy, niesamowicie letni przepis przygotowany z lokalnych składników, dostępnych w sierpniu na każdym targu czy w sklepie. ...
W tym roku rozsmakowałam się w nietypowych kiszonkach. Oprócz tradycyjnych ogórków pojawiły się u mnie w domu kiszone rzodkiewki a teraz także pomidory, do zrobienia których gorąco Was namawiam. Pomidory ...
/Przepis powstał we współpracy reklamowej w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw./ Pomidor to król lata, niezwykle słodki, dostępny w bardzo wielu odmianach. Mimo że pomidory dostępne są teraz w sprzedaży ...
To doskonała zupa, warta odrobiny więcej czasu na przegotowanie. Ta niby pomidorówka ma naprawdę niesamowity smak pieczonych warzyw, który przeniesie zupę na inny wymiar. Dodaj do pomidorów jeszcze paprykę oraz ...
Wbrew temu co mówią reklamy spaghetti bolognese nie robi się z proszku :) Naprawdę! Aby smak był idealny, danie takie jak w najlepszej włoskiej restauracji dodaj więcej warzyw i dobrej ...
Zupę dyniową możecie zrobić na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię jej pikantną wersję z dodatkiem pomidorów. Nabiera ona wtedy dodatkowego ciekawego wyrazu i traci naturalną słodycz, z którą na ogół kojarzymy ...
Chilli con carne robię przynajmniej raz w miesiącu! Przez ostatnie lata dopracowałam i nawet uprościłam ten przepis tak, aby był idealny i najlepszy na świecie! Chilli con carne zjadamy na ...
Zupa pomidorowa gości u mnie od zawsze, robiłam ją w niezliczonej ilości wersji. Ale tym razem postawiłam na niesamowite dodatki, pieczoną paprykę, suszone pomidory i genialne przystrojenie, które przypomina sałatkę ...
Zupa pomidorowa krem to jedna z najbardziej popularnych pozycji na moim blogu. Dlaczego? Jest oczywiście przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Dziś przychodzę do jej nieco odmienioną wersją ze świeżych ...
Pamiętam jak byłam dzieckiem i dość często bywałam u babci. Babcia kucharką była dość tradycyjną, mając w repertuarze dosłownie kilkanaście dań. Ale to co jemy w dzieciństwie zapamiętujemy najlepiej, a ...
Dziś mam dla was niby pomidorową, ale taką mniej tradycyjną. A to dzięki orientalnym dodatkom w postaci pasty harissa i suszonej kolendrze. Zupa nabiera bardzo ciekawego smaku i jeśli tylko ...