Te grissini są same w sobie niezwykle pyszną przekąską, nie potrzeba nic więcej. Wiele z Was słusznie uzna, że są idealnym dodatkiem na imprezę czy jakiś mecz, bo do szklaneczki ...
Bardzo lubię chleby z foremki, są najprostsze, bardzo długo świeże, nie wymagają pracochłonnego składania czy wyrabiania. Ten chlebek będzie świeży nawet do tygodnia! A do tego szybko go wymieszasz, wystarczy ...
Ten chlebek w książce Jeffrey'a Hamelmana zwany jest ulubionym 66%, ma bowiem 66% mąki żytniej i jedynie 30% mąki pszennej, co wpływa na jego formę, smak, dodaje mu także kwasowatości ...
To jeden z niewielu rodzajów chleba na drożdżach który nieco dłużej otrzymuje swoją świeżość i ma ciekawy lekko kwaśny smak. Smak zawdzięcza oczywiście dodatkowi sporej ilości maślanki. Darmowy e-book 100 ...
Uwielbiam focaccię i jadłam ją już chyba w każdej możliwej wersji. Nawet we Włoszech foccacia różni się z zależności od regionu a nawet restauracji czy domu. Zdecydowanie częściej spotykałam takąfocaccią ...
Jestem pewna, że tym artykułem udowodnię Ci, że zrobienie domowego zakwasu na chleb jest nie tylko bardzo proste, ale daje niesamowite spektrum możliwości w kwestii domowych chlebowych wypieków. Materiał do ...
Chlebki pita często można kupić w sklepach na sekcji pieczywa, ale są one tak gumowe i tak często niedobre w smaku, że tym bardziej skłaniam się do ich robienia samodzielnie ...
Uwielbiam focaccię i jadłam ją już chyba w każdej możliwej wersji. Nawet we Włoszech foccacia różni się z zależności od regionu a nawet restauracji w której ją próbowaliśmy, jednak zdecydowanie ...
Moja przygoda i miłość do precli rozpoczęła się w USA, kiedy jeszcze podczas studiów spędziłam całe lato pracując w ciekawym nadmorskim miejscu, a przy okazji podtuczając się tamtejszym jedzeniem. Wtedy ...
Ilość przepisów na pieczywo w ostatnim czasie wzrasta na moim blogu, mam już mnóstwo pysznych przepisów na wypieki z drożdżami, niedługo zaczną pojawiać się przepisy na pieczywo na zakwasie, a ...
Te bagietki są tak delikatne w środku i tak chrupiące na zewnątrz, że będziecie je robili bardzo często. Są genialne! Można do nich dodać trochę ziaren, suszone pomidory lub inne ...
Ten chlebek jest naprawdę prosty do zrobienia i genialny w smaku :) Dziś mam dla Was przepis szybki, uwzględniający tylko 2 h wyrastania i 1 h pieczenia. Można go zrobić ...