Przeglądaj TAG

potrawy z ryb

Karp w galarecie

Mój dzisiejszy przepis przygotowywałam z karpiem, choć do przygotowania takiego półmiska możecie użyć także innej ryby. Karp który ugotujesz dość łatwo jest pozbawić ości, oczywiście warto pokroić niewielkie kawałki ryby…
Czytaj więcej

Karp smażony

Karpia tradycyjnie zjadamy podczas Wigilii, w pozostałej części roku dość sporadycznie gości on na naszych stołach. A szkoda, bo zupa z karpa to jedna z najlepszych rybnych jakie zdarzyło mi…
Czytaj więcej

Kotlety rybne

Zaletą tych kotletów jest olbrzymia prostota i szybkość ich przygotowania. Wystarczy zmielić składniki, wymieszać, doprawić i krótko usmażyć. Kotlety podajcie z ulubionym sosem, naprawdę idealnie pasuje do nich sos tatarski.…
Czytaj więcej

Smażona flądra

Nie musicie jechać nad morze aby zjeść przepyszną flądrę. Tak wiem, z widokiem na wodę smakuje na pewno inaczej, ale nie zawsze macie możliwość ani okazję wyjazdu. Dziś pokażę Wam…
Czytaj więcej

Pulpety rybne w sosie pomidorowym

To danie pochodzi z książki „Jerozolima”, którą Wam bardzo polecam. To już kolejna potrawa przygotowana przeze mnie z tej pozycji i wszystkie były fantastyczne. Kotlety rybne, które pokazuje Wam dziś,…
Czytaj więcej

Pasta z wędzonych szprotek

Pasty kanapkowe o idealne rozwiązanie jeśli macie dość tradycyjnej wędliny czy żółtego sera 🙂 Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado…
Czytaj więcej

Przepis na rybę z frytkami

Typowo fastfoodowe angielskie danie – jednak w doskonałej domowej wersji. Bardzo proste do przyrządzania danie które będzie smakowało zarówno dzieciom jak i dorosłym. Ryba z frytkami to zdecydowanie jedno z dań…
Czytaj więcej

Smażony pstrąg z ziołami

Pstrąga w całości po wypatroszeniu można ptzygotowac na wiele sposobów. Bardzo lubię pstrągi pieczone, ale tym razem zdecydowałam się na wersję smażoną. Do ryby możecie podać dowolną sałatkę i ziemniaki…
Czytaj więcej

Ryba w ostrej panierce z ryżem

Rybę jadacie w piątki tak jak kiedyś bywało? Ja lubię ryby niezależnie od dnia tygodnia oraz formy jej podania. Dziś tradycyjnie podana ryba jednak w ostrej panierce – spróbujcie sami!…
Czytaj więcej

Ryby w zalewie octowej

Długi weekend i wypad na mazury wzbogacił moją lodówkę o blisko 20 niewielkich ryb, świeżo złowionych przez mojego tatę. Wiecie że tak niewielkie okazy obfitują w malutkie ości, a jedzenie…
Czytaj więcej