To dodatek do obiadu który tak bardzo kojarzy mi się z dzieciństwem. Obecnie robię bardzo rzadko, ale są takie momenty, że przychodzi ogromna ochota na pyszną marchewkę z groszkiem taką ...
Te placuszki z marchewki zrobiłam trochę wzorując się na moim przepisie na placuszki z ziemniaków i marchewki, a trochę na inspiracji z jednej z książek kulinarnych Jamiego Oliwiera. Ukradłam mu ...
Lubię tofu ale tylko w wędzonej wersji, jednak do tego dania możesz użyć dowolnego. Najlepsze w tym makaronie jest to, że proces przygotowania potrwał dosłownie 12 minut i to z ...
Placki na śniadanie, placki na obiad, placki na kolację - przecież placki można robić w 1000 wersji smakowych. Dziś wersja na słono z pikantną nutą. Te placki są genialnie chrupiące ...
Pasty z pieczonych warzyw często pojawiały się na moim blogu, korzystaliście już na pewno z przepisów na baba ganoush - pastę z pieczonego bakłażana, czy muhammara - pastę z pieczonej ...
Ten krem ma nieco orientalny smak, a to dzięki temu że ta zupa pochodzi z Zanzibaru. Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak:- najlepsze przepisy na zupy kremy- ...
To klasyk, ale z mojego doświadczenia wynika, że każdy robi ją nieco inaczej. Oczywiście nieskromnie uważam że mój przepis jest doskonały, ale być może dlatego że tak robiła ją moja ...
Frytki :) Czy znajdzie się taki kto ich nie lubi? Jeszcze jako dziecko pokochałam te tradycyjne, podawane w papierowym rożku z solą oraz ketchupem. Później moja miłość do frytek zmieniała ...
To jedna z bardziej prostych i popularnych zup które przygotowujemy w domu. Jej smak możecie dopasować do własnych preferencji, dodać fasolkę, kalafiora czy brukselkę. Dobrym dodatkiem jest też brokuł, choć ...
Szczególnie w zimowe dni rozgrzewająca zupa to podstawa. Ten przepis jest niezwykle prosty, potrzebujecie do niego dosłownie kilka składników i 15 minut swojego cennego czasu. Zupę możecie podać na wiele ...
Ciasto marchewkowe zdecydowanie polecam wszystkim wielbicielom wypieków. Ciasto ma dość ciekawą konsystencję po upieczeniu, wyczuwalne są w nim bowiem kawałki migdałów lub orzechów czy bakalii które dodacie do jego przygotowania. ...
Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok ...