Przeglądaj TAG

potrawy z marchewki

Krem z pomidorów i marchewki

Ten krem ma nieco orientalny smak, a to dzięki temu że ta zupa pochodzi z Zanzibaru. Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy…
Czytaj więcej

Sałatka jarzynowa

To klasyk, ale z mojego doświadczenia wynika, że każdy robi ją nieco inaczej. Oczywiście nieskromnie uważam że mój przepis jest doskonały, ale być może dlatego że tak robiła ją moja…
Czytaj więcej

Frytki z warzyw

Frytki 🙂 Czy znajdzie się taki kto ich nie lubi? Jeszcze jako dziecko pokochałam te tradycyjne, podawane w papierowym rożku z solą oraz ketchupem. Później moja miłość do frytek zmieniała…
Czytaj więcej

Przepis na zupę jarzynową

To jedna z bardziej prostych i popularnych zup które przygotowujemy w domu. Jej smak możecie dopasować do własnych preferencji, dodać fasolkę, kalafiora czy brukselkę. Dobrym dodatkiem jest też brokuł, choć…
Czytaj więcej

Ciasto marchewkowe z kremem

Ciasto marchewkowe zdecydowanie polecam wszystkim wielbicielom wypieków. Ciasto ma dość ciekawą konsystencję po upieczeniu, wyczuwalne są w nim bowiem kawałki migdałów lub orzechów czy bakalii które dodacie do jego przygotowania.…
Czytaj więcej

Gicz cielęca w warzywach

Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok…
Czytaj więcej

Placki z ziemniaków i marchewki

Placki na śniadanie, placki na obiad, placki na kolację – przecież placki można robić w 1000 wersji smakowych. Dziś wersja na słono z pikantną nutą. Choć marchewka daje ciekawy słodki…
Czytaj więcej

Gulasz wołowy z czerwonym winem

Ta potrawa pochodzenia francuskiego doskonale nadaje się na codzień i na przyjęcia. Jeśli użyjecie wino które lubicie potrawa przyjmie jego smak i będzie wykwintnym posiłkiem który pokochają wszyscy. Jeśli lubicie…
Czytaj więcej

Ciasto marchewkowe z migdałami

Proponowane przeze mnie ciasto marchewkowe jest bezmleczne i bezglutenowe. Jego jedyną wadą jest cena przygotowania. Mąka migdałowa jest zdecydowanie droższa niż zwykła, ale możecie także kupić całe migdały bez skóry…
Czytaj więcej