Dziś mam dla Was kolejny pyszny przepis, który mam nadzieję zagości w Waszych domach na długo. Ziołowa marynata jest niezbędna do marynowania mięsa ale jest też idealna do podania aby podkreślić pyszny smak. Zobacz jak prosto zrobić to danie 🙂
KOTLECIKI JAGNIĘCE Z ZIOŁAMI
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
SKŁADNIKI:
– 6-10 kotlecików jagnięcych lub cały comber
– 4-5 łyżek posiekanych ziół: natka pietruszki, oregano, lubczyk, bazylia, kolendra, mięta – dowolne zestawienie
– 1-2 ząbki czosnku
– 5-6 łyżek oliwy z oliwek
– sól i pieprz
– olej do smażenia
Przygotowanie:
- Przygotuj marynatę. Posiekaj drobno zioła i czosnek, możesz użyć też czosnku przeciśniętego przez praskę. Dodaj do ziół i czosnku oliwę a następnie dopraw solą i pieprzem.
- Jeśli kupiłeś/aś cały comber pokrój go w poprzek na małe kotleciki. Za pomocą dłoni lekko spłaszcz mięso, a następnie zamarynuj je w 2-3 łyżkach przygotowanej marynaty ziołowej. Resztę marynaty odstaw do podania.
- Pozostaw kotleciki na 10-15 minut.
- Kotleciki możesz usmażyć na patelni lub przygotować na grillu. Jeśli używasz patelni czas smażenia to 7-10 minut, w zależności od grubości kotlecików.
- Podawaj usmażone kotleciki z ziołową marynatą.
Zobacz też przepisy:
– cordon bleu z kurczaka
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Kotleciki jagnięce z ziołami
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
3 Review(s) Based on
1 comments
Wygląda przepysznie! Koniecznie muszę spróbować tego przepisu.