Mam dziś dla Ciebie mega przystawkę, niezwykle pyszną i efektowną! Tym razem zrobiłam ją z tuńczykiem i warzywami, ale dodałam też biały serek, aby danie było jeszcze lepsze.
Takie rollsy z tuńczykiem to idealna przystawka na imprezę, bo sami oceńcie, że wygląda to fantastycznie!
ROLADKI Z TORTILLI Z TUŃCZYKIEM
Przygotowanie: 10 minut
Ilość porcji: 3-4 porcje
Składniki:
– 1 tortilla
– 4-5 łyżek kremowego serka o naturanym smaku
– 150-170 g tuńczyka z puszki (może być zarówno w oleju jak i sosie własnym)
– pół szklanki kukurydzy z puszki
– pół czerwonej papryki
– 2 średnie ogórki konserwowe lub trochę więcej mniejszych korniszonów
– 1-2 łyżki majonezu
– sól i pieprz do smaku
– koperek do podania
Przygotowanie:
- Paprykę oraz ogórki pokrój w małą kostkę, mniej więcej wielkości ziarna kukurydzy.
- Do miseczki dodaj paprykę, ogórka, kukurydzę, tuńczyka odsączonego z płynu oraz majonez. Wymieszaj wszystko i dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Na tortilli rozsmaruj serek. Na serku połóż sałatkę tuńczykową i zacznij zwijanie tortilli. Należy zwinąć ją w ciasny rulon, dość uważnie aby z boków nic nie „wyszło”.
- Zostaw rulon najlepiej na 10-15 minut jeśli masz czas, łatwiej go pokroisz. Krój rulon ostrym nożem na 2-2,5 cm plastry. Roladki układaj na talerzu i posypuj koperkiem. Jeśli nie podajesz od razu przechowuj w lodówce.
SMACZNEGO!
Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie!
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
- Forma do babki kwiat30,00 zł
1 comments
Dziś będę robić.
Bardzo smaczny przepis.
Pozdrawiam