Zapewne tak samo jak ja lubicie lekkie letnie sałatki pełne dodatków i smaku. Tym razem moja sałatka idealnie pasuje do grissini z ziołami włoskimi Kotanyi – przepis na grissini. Tych samych ziół włoskich użyłam jako dodatku do sałatki, do tego wystarczyło kilka kropel soku z cytryny, oliwy i sałatka gotowa 🙂 Dlatego jeśli macie ochotę na ciekawe i pyszne danie sałatka z wędzonym pstrągiem z pewnością spełni Wasze oczekiwania.
Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
PRZYGOTOWANIE: 10 minut + czas przygotowania grissini
ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja
SKŁADNIKI:
– miks sałat lub ziół – u mnie szpinak baby, burak i mizuna, ale możecie użyć dowolnych
– filet wędzonego pstrąga
– łyżeczka soku z cytryny
– łyżka oliwy z oliwek, możecie też ućyć oliwy z chilli
– przyprawa Kotanyi zioła włoskie
– 2-3 sztuki grissini z ziołami włoskimi
PRZYGOTOWANIE:
Na talerz połóżcie sałaty, na nie wędzonego pstrąga. Całość polejcie sokiem z cytryny i oliwą oraz posypcie ziołami włoskimi w młynku Kotanyi. Podawajcie z grissini z ziołami włoskimi. Smacznego!