Wpisz i naciśnij Enter

Sałatka z wędzonym pstrągiem z grissini

Zapewne tak samo jak ja lubicie lekkie letnie sałatki pełne dodatków i smaku. Tym razem moja sałatka idealnie pasuje do grissini z ziołami włoskimi Kotanyi – przepis na grissini. Tych samych ziół włoskich użyłam jako dodatku do sałatki, do tego wystarczyło kilka kropel soku z cytryny, oliwy i sałatka gotowa 🙂 Dlatego jeśli macie ochotę na ciekawe i pyszne danie sałatka z wędzonym pstrągiem z pewnością spełni Wasze oczekiwania.

Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację

PRZYGOTOWANIE: 10 minut + czas przygotowania grissini
ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja
SKŁADNIKI:

– miks sałat lub ziół – u mnie szpinak baby, burak i mizuna, ale możecie użyć dowolnych
– filet wędzonego pstrąga
– łyżeczka soku z cytryny
– łyżka oliwy z oliwek, możecie też ućyć oliwy z chilli
– przyprawa Kotanyi zioła włoskie
– 2-3 sztuki grissini z ziołami włoskimi

PRZYGOTOWANIE:

Na talerz połóżcie sałaty, na nie wędzonego pstrąga. Całość polejcie sokiem z cytryny i oliwą oraz posypcie ziołami włoskimi w młynku Kotanyi. Podawajcie z grissini z ziołami włoskimi. Smacznego!

sałatka z wędzonym pstrągiem

 

sałatka z wędzonym pstrągiem


OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Sałatka z wędzonym pstrągiem z grissini
Data publikacji:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *