Z kiszonek najczęściej sięgamy po najbardziej powszechne ogórki czy kapustę. Ale ukisić można mnóstwo warzyw lub owoców i rzodkiewki są jednym z lepszych wyborów. Przygotowanie rzodkiewek jest bardzo podobne do ...
Na upały chłodniki są najlepsze, zapewne zgodzicie się ze mną. Dziś spotkamy się z tradycją, czyli przepysznym chłodnikiem z botwinki. Te młode buraczki dodaje się do chłodnika w całości, drobno ...
Na wielkanocnym śniadaniu zwykle na stole stawiamy sałatki. Nie do końca lubię te już gotowe, zmieszane sałatki zalane toną majonezu. Wolę zrobić coś świeżego i pysznego a do tego coś, ...
Kasza gryczana palona, ta dostępna najczęściej w sklepach, ma albo wielbicieli albo przeciwników. Jej bardzo intensywny smak nie pasuje do wszystkich dań, ale genialnie komponuje się z duszonym mięsem. Lubię ...
Ci z Was którzy stale śledzą mojego bloga i Instagrama wiedzą, że zanim przepis pojawi się na blogu, pokazuję Wam już zdjęcie potrawy na IG. Tak było i tym razem. Ot ...
Sałatki to moje ulubione kolacyjne dania, a ta dzięki swojemu rustykalnemu wyglądowi i pysznemu smakowi szczególnie skradła moje serce. Wymaga ona kilku chwil więcej na gotowanie warzyw, ale uwierzcie mi ...