Uwielbiam pad thai w każdej możliwej wersji. Tym razem zrobiłam go z dodatkiem tofu. Do przygotowania pad thaia potrzebujecie woka lub dużej patelni, robi się go bowiem dosłownie kilka chwil. ...
Ten przepis zrobiła kiedyś Marta Dymek, znana jako prowadząca bloga Jadłonomia. Wiem, że od tego czasu wiele osób przekonało się, że tofu może być genialne w smaku, aromatyczne, a przygotowanie ...
Takie dania uwielbiam zamawiać w azjatyckich restauracjach i barach. Proste, możne je dowolnie skonfigurować wybierając główny dodatek, a często i poziom ostrości. Dziś takie danie zrobiłam w swoim domu, w ...
Idealne danie dla wielbicieli tajskiej kuchni. Ja uwielbiam jeść to tofu z ciepłymi chlebkami pita, bo mogę chwycić na widelec chrupiące tofu a chlebkiem zgarnąć jeszcze trochę sosu. Pyyyyycha, naprawdę! ...
/Przepis powstał we współpracy reklamowej w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw./ Kto nie kocha fasolki szparagowej ugotowanej do obiadu i polanej masłem z bułką tartą? To danie tak bardzo kojarzy ...
Sekretem tej mega prostej potrawy jest niesamowite tofu. Dlaczego niesamowite? Bo jest chrupiące! Jeśli tak jak ja uważasz tofu w niektórych daniach za nijakie, to w tej wersji je pokochasz ...
Po wakacjach w Meksyku tacos goszczą na moim stole coraz częściej w przeróżnej postaci. Robię do nich domowe kukurydziane tortille, takie odrobinę oszukane bo z dodatkiem mąki pszennej, ale przepyszne ...
Ostatnio pokazywałam jak zrobić azjatycki makaron z tofu, a ty razem mam równie pyszny przepis na smażony ryż. Prosty, szybki i bardzo smaczny 🙂 Szukasz pomysłów na potrawy z kurczakiem ...
Lubię tofu ale tylko w wędzonej wersji, jednak do tego dania możesz użyć dowolnego. Najlepsze w tym makaronie jest to, że proces przygotowania potrwał dosłownie 12 minut i to z ...