/Przepis powstał we współpracy reklamowej/
Ta marynowana cebulka to genialny dodatek do śledzi i innych dań. Możesz ją podać z klasycznymi śledziami w oleju, albo z innymi, które też świetnie połączą się smakiem z cebulką z dodatkami. To naprawdę proste w przygotowaniu, a zobaczysz, że zrobi efekt łoł!
Do cebulki szczególnie polecam Ci moje ulubione Śledzie po kołobrzesku® od Kapitana Navi, które na moim blogu pojawiają się już w kolejnym przepisie, bo są tak wszechstronne, że wystarczy podać je same lub w dowolnym zestawieniu. Robiłam je już z pieczonymi ziemniakami, w sałatkach, jako tatar ze śledzia czy element śledzi pod pierzynką. Efekt był zawsze wyśmienity.
W ofercie Kapitana Navi macie jeszcze więcej śledziowych pyszności. Śledzie po chłopsku, Kąski śledziowe, Śledzie po gryficku, Śledzie po wolińsku. To tylko niektóre z propozycji tej marki.
Śledzie po kołobrzesku® podane na marynowanej cebulce
Ilość porcji: 4-6
Przygotowanie: 10 minut + minimum 12 h
Składniki:
– 4 średnie cebule
– 1 łyżeczka soli
– 3-4 łyżki cukru
– 2-3 łyżki soku z cytryny
– 1 opakowanie Śledzie po kołobrzesku® od Kapitana Navi
– 2-3 łyżki śmietany
– 4-5 łyżek gęstego majonezu
– pół łyżeczki pieprzu
– po pół łyżeczki papryki słodkiej i chilli
– natka pietruszki do podania
Przygotowanie:
- Cebule pokrój w piórka i włóż do dużej miski. Dodaj do niej sól, cukier i sok z cytryny. Wymieszaj całość, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 12 h, a nawet 24h.
- Po wyjęciu z lodówki odlej cały sok z cebuli. Dodaj do niej śmietanę, majonez, pieprz i obie papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Przygotowaną cebulkę układaj na półmiskach i układaj na niej Śledzie po kołobrzesku® od Kapitana Navi. Śledzie ozdabiaj świeżą pietruszką i podawaj na stół.
SMACZNEGO!
1 comments
Super wpis! Uwielbiam Śledzie po kołobrzesku®, ale zawsze myślałem, że marynowana cebula to dla nich za dużo. Teraz spróbuję tego połączenia! Ciekawi mnie, czy z innymi śledziami też się sprawdza. Dzięki za inspirację!