Dziś mam dla Was przepis na chyba najprostszą wersję sushi! Nie wymaga zawijania, specjalnych umiejętności. Wystarczy zrobić ryż do sushi i zrobić bowla z dodatkami. Smakuje idealnie, wygląda super i będzie cieszyć Waszych bliskich!
SUSHI BOWL
Składniki sushi bowl:
– ryż do sushi
– płaty nori
– świeża ryba np. łosoś, tuńczyk
– awokado
– 2-3 rzodkiewki
– marynowany młody imbir
– marynowana rzepa
– czarny sezam do posypania
do podania: wasabi, sos sojowy
GARŚĆ PORAD I INSTRUKCJA
- Sprzęt do robienia sushi – do przygotowania domowego sushi potrzebujesz kilku sprzętów. W pierwszej kolejności musisz zrobić ryż do sushi, do czego potrzebujesz garnka, sitka i właściwie tyle.
- Przygotowanie ryżu – opisuję dokładnie ten proces we wpisie ryż do sushi.
- Sushi bowl – tak naprawdę możesz dowolnie skomponować swojego bowla. Włóż przygotowany ryż do sushi, pokrojone na mniejsze kawałki płaty nori, plasterki świeżej ryby np, łososia, rzodkiewkę, marynowaną rzepę, kawałki awokado i imbir. Wszystko posyp sezamem, jasnym lub czarnym.
- Krojenie składników – do przygotowania temaków maków pokrój rybę w kilkucentymetrowe cienkie paski, podobnie przygotuj pozostałe składniki.
- Podanie sushi bowla i przechowywanie – Podawaj z dodatkiem sosu sojowego i pasty wasabi.
Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie!
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
- Forma do babki kwiat30,00 zł
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Sushi bowl
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
12 Review(s) Based on