Mam dziś dla Ciebie fantastyczne i proste w przygotowaniu danie! Ja, szczególnie lubię te wrapy z tuńczykiem i dodatkami podawać na kolację, choć każda inna pora dnia też będzie doskonała!
Do przygotowania takich wrapów potrzebujecie tuńczyka z puszki i kilku dodatków, które urozmaicą smak, skleją i nadadzą charakteru temu daniu!
Koniecznie sprawdź też te przepisy:
WRAPY Z TUŃCZYKIEM
Przygotowanie: 15 minut
Ilość porcji: 2 porcje
Składniki:
– 2 tortille
– 150-170 g tuńczyka z puszki (może być zarówno w oleju jak i sosie własnym)
– pół czerwonej cebuli
– 1 laska selera naciowego
– 2 łyżki majonezu
– pół szklanki porwanej lub pokrojonej sałaty rzymskiej, lub lodowej
– 1/3 szklanki tartego sera cheddar
– chipsy nachos – po kilka sztuk na porcję
– sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Czerwoną cebulę posiekaj w drobną kostkę, podobnie jak selera naciowego.
- Do miseczki dodaj pokrojone wcześniej warzywa, tuńczyka odsączonego z płynu oraz majonez. Wymieszaj wszystko i dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Na obu tortillach na środku układaj porwaną lub posiekaną sałatę, na niej porcję tuńczyka, po kilka nachos i tarty ser cheddar. Uważaj, aby nie ułożyć zbyt dużo nachos, bo ostre końce mogą przedziurawić tortillę podczas zawijania.
- Teraz zawijaj tortillę na okrągło, tak jak widzisz na filmie poniżej.
- Tak przygotowany wrap podgrzewaj na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, ale koniecznie takiej z nieprzywierającą powłoką. Najpierw łączeniem do dołu a po jakimś czasie przewróć ją na drugą stronę. Patelnię warto przykryć, aby środek zrobił się ciepły, a ser rozpłynął.
- Po podgrzaniu przekrawaj na pół i podawaj.
SMACZNEGO!