Uwielbiam ciepłe pieczywo – podobno nie jest ono zdrowe. Ale jak to mówią „najlepsze rzeczy zdrowe być nie mogą”. Często kupuję pieczywo do obróbki cieplnej, mając oczywiście świadomość jego składu. Ale gdy w domu nie ma świeżego chleba a pojawia się głód, dobrze mieć tego typu zapas. Idealnie nadają się także na ciepłą kolację.
Składniki:
– bułki ciemne
– puszka tuńczyka (u mnie w oleju)
– 2-3 ugotowane na twardo jajka (najlepiej jeszcze ciepłe)
– kilka listków cykorii
– majonez
– kiełki rzodkiewki
Najlepiej zrobić kanapki kiedy bułeczki są ciepłe, wystarczy wstawić je na chwilę do piekarnika. Dodać cykorię, tuńczyka, jako, majonez ew kiełki rzodkiewki. Od razu podawać.
Smacznego!
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
8 comments
ale pyszne. Ja lubię wszelkie takie kombinacje. np z salami i z ostrymi papryczkami – jest pycha
mi takie zestawienie też bardzo pasuje. Poza tym uwielbiam ostre smaki!
super pomysł. trzeba wypróbować. fajne zestawienie dodatków
dziękuję
Ja często też robię w akiej konfiguracji, ale np zamiast majonezu daję sos tysiąca wysp. smakuje doskonale. Ma taki fajny słodkawy smak!
brzmi bardzo ciekawie
uwielbiam takie kanapki na ciepło podane! 🙂 super!
dziękuję, ja też bardzo lubię i mój domownik tak samo 🙂