Wpisz i naciśnij Enter

Ciepłe kanapki z tuńczykiem i jakiem

Uwielbiam ciepłe pieczywo – podobno nie jest ono zdrowe. Ale jak to mówią „najlepsze rzeczy zdrowe być nie mogą”. Często kupuję pieczywo do obróbki cieplnej, mając oczywiście świadomość jego składu. Ale gdy w domu nie ma świeżego chleba a pojawia się głód, dobrze mieć tego typu zapas. Idealnie nadają się także na ciepłą kolację.

Składniki:

– bułki ciemne
– puszka tuńczyka (u mnie w oleju)
– 2-3 ugotowane na twardo jajka (najlepiej jeszcze ciepłe)
– kilka listków cykorii
– majonez
– kiełki rzodkiewki

Najlepiej zrobić kanapki kiedy bułeczki są ciepłe, wystarczy wstawić je na chwilę do piekarnika. Dodać cykorię, tuńczyka, jako, majonez ew kiełki rzodkiewki. Od razu podawać.

Smacznego!

kanapkatunczyk1

kanapkatunczyk2

kanapkatunczyk3

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
śledzie w oleju
boeuf strogonow
pasta z awokado
frytki z batatów
placek po węgiersku
pierogi z kaszą gryczaną
zupa krem z pomidorów
marynata do karkówki 
pizza z patelni
puree ziemniaczane
kolacja – moje ulubione przepisy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Ciepłe kanapki z tuńczykiem i jajkiem
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

8 comments

  1. ale pyszne. Ja lubię wszelkie takie kombinacje. np z salami i z ostrymi papryczkami – jest pycha

    1. mi takie zestawienie też bardzo pasuje. Poza tym uwielbiam ostre smaki!

  2. super pomysł. trzeba wypróbować. fajne zestawienie dodatków

    1. dziękuję

  3. Ja często też robię w akiej konfiguracji, ale np zamiast majonezu daję sos tysiąca wysp. smakuje doskonale. Ma taki fajny słodkawy smak!

    1. brzmi bardzo ciekawie

  4. uwielbiam takie kanapki na ciepło podane! 🙂 super!

    1. dziękuję, ja też bardzo lubię i mój domownik tak samo 🙂