Zrób domowe bułki do hot dogów, postaw na dobrą parówkę lub kiełbaskę i swoje ulubione dodatki oraz sosy. Dziś w kilku słowach o najbardziej klasycznym hot dogu którego zrobisz w domu!
Zajrzyj też do:
– przepisy na grilla
HOT DOG
Ilość porcji: 2
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
– 2 bułki do hot dogów, najlepiej domowe
– 2 parówki lub kiełbaski – wybierz dobre jakościowo, najlepiej z mięsa z szynki lub cielęce
– opcjonalnie – 2 łyżki rozpuszczonego masła
– sosy: ketchup i musztarda lub inne ulubione
Przygotowanie:
- Zachęcam Cię do przygotowania bułek do hot dogów z tego właśnie pysznego przepisu.
- Bułki przekrój wzdłuż ale nie do końca. Bułkę możesz podgrzać w piekarniku, wystarczy ją lekko rozłożyć (wystarczy kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st C. Możesz ją też podgrzać na grillu lub patelni, rozłóż ją wtedy przekrojoną częścią do dołu, uważając aby nie rozłączyć obu części. Posmaruj środek rozpuszczonym masłem i grilluj aż zrobi się chrupiąca i lekko złota.
- Parówki podgrzej przez chwilę na grillu lub w piekarniku. Do bułki włóż parówkę, dodaj ulubione sosy i dodatki i podawaj.
SMACZNEGO!
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Hot dogi
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
3 Review(s) Based on