Pasty kanapkowe są proste do przygotowania i niezwykle smaczne. Stanowią doskonałą alternatywę dla wędliny lub sera, mogą być doskonałym dodatkiem lub stanowić samodzielne danie np kolacyjne. Na moim stole pojawiają się różne, dziś pokażę Wam pomysł na łososia z gruszkami.
Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
– przepis na guacamole
– pasta z awokado i jajka
– hummus
– hummus z suszonymi pomidorami
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasztet do smarowania
– BABA GANOUSH
– masło ziołowe
– masło czosnkowe
– hummus z soczewicą
– Łosoś w sosie chrzanowym
– Pasta z wędzonej makreli
Przygotowanie: ok 10 minut
Składniki:
– 100 g łososia wędzonego
– 1 gruszka z zalewy korzennej Krokus
– łyżka posiekanego koperku
– świeżo mielony pieprz
– połowa cytryny
Posiekajcie dość drobno łososia. Następnie pokrójcie gruszkę w małą kosteczkę. Dodajcie koperek, sok z cytryny oraz świeżo mielony pieprz. Zamieszajcie i odstawcie na ok 10 min aby elementy przeszły swoimi smakami. Podawajcie z ulubionym pieczywem. Smacznego!
Zajrzyj też do:
– pasta z soczewicy
– pasta z kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z łososia wędzonego
– pasta z suszonymi pomidorami
– pasta z makreli
– pasta z zielonych oliwek
– pasta jajeczna
– pasta z papryką marynowaną
– pasta z paluszków krabowych
– pasta łososiowa z gruszką
3 comments
ja uwielbiam takie pasty, a z ryb wędzonych szczególnie. moja rodzinka często prosi o taką a makreli.
nie jadlam takiego polaczenia … gruszki w zalewie sa extra 🙂
pozdrawiam
uwielbiam pasty kanapkowe:) często robię, są pycha!