Pasta z tuńczyka

Pasty kanapkowe są tak pyszne że sięgam po nie często kiedy nie mam pomysłu na kolację, oraz wtedy gdy w mojej lodówce zostają resztki ryby lub warzyw, które do past idealnie się nadają.

Polecam Wam także kilka przepisów na pasty:
pasta jajeczna
pasta z dyni i koziego sera
pasta z wędzonego kurczaka
pasta z awokado i jajka
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z soczewicy
pasta z czarnych oliwek – tapenada

pasta z tuńczyka

Przygotowanie: 10 minut

Składniki:

– 50-100 g białego sera
– 1 ząbek czosnku
– 2 puszki tuńczyka w oliwie lub w sosie własnym, odsączonego (po ok 170 g każda)
– ewentualnie 2-3 łyżki oliwy z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do blendera dodaj ser biały, odsączonego z zalewy tuńczyka i czosnek. Blenduj.
  2. Jeśli pasta jest zbyt gęsta i ciężko ją zblendować dodaj nieco oliwy z oliwek.

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Pasta z tuńczyka
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • Kasia

    Opublikowane 21/11/2018

    Odpowiedz

    Uwielbiam tuńczyka pod każdą postacią i na pewno przetestuję ten przepis 🙂 Ostatnio już mi się kończą pomysły z czym robić pieczywo więc taka pasta będzie idealna 😉

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Zapisz się do newslettera i pobierz e-book

ja

Przeczytaj poprzedni wpis:
Kurczak z czerwonym pesto

Tego kurczaka najbardziej mogę porównać do kotletów devolay, z tym że te są pieczone a nie smażone w głębokim tłuszczu....

Zamknij