Wpisz i naciśnij Enter

Pasta z paluszków krabowych z rukolą

Dziś kolejny pomysł na prostą i pyszną pastę kanapkową. Tym razem wykorzystałam zasoby lodówkowe tworząc naprawdę pyszną kompozycję.

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
przepis na guacamole
pasta z awokado i jajka
hummus
hummus z suszonymi pomidorami
pasta z wędzonego kurczaka
pasztet do smarowania
masło ziołowe
masło czosnkowe
hummus z soczewicą

Przygotowanie: ok 10 minut

Składniki:

-ok 8-10 paluszków krabowych
– garść świeżej rukoli
– 1-2 łyżki majonezu
– świeżo mielony pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– można dodać kilka kropel tabasco

PRZYGOTOWANIE:

Zacznijcie od pokrojenia paluszków krabowych. Ja pokroiłam na plasterki, nie rozpadają się bowiem wtedy na małe elementy. Rukolę posiekajcie na mniejsze ok 1 cm kawałki. Wymieszajcie składniki razem z majonezem, cytryną, pieprzem i tabasco. Podawajcie na ulubionym pieczywie. Smacznego!

pastakrabowa3

pastakrabowa2

Zajrzyj też do:

pasta z soczewicy
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z łososia wędzonego
pasta z suszonymi pomidorami
pasta z makreli
pasta z zielonych oliwek
pasta jajeczna
pasta z papryką marynowaną
pasta z paluszków krabowych
pasta łososiowa z gruszką

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Pasta z paluszków krabowych
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 comments

  1. Ale pyszności proponujesz. Aż zgłodniałam pomimo zjedzenia śniadania

  2. ale fajny i łatwy pomysł. Ja na ogół pastę jajeczną tylko robiłam

  3. pychotka! wygląda smakowicie