Dziś danie kolacyjne lub ciekawa przystawka. Pyszna i aromatyczna bruschetta z aromatycznymi i pysznymi pomidorami. Sami powiedźcie czy nie wygląda apetycznie? Takie bruschetty możecie także przygotować jako samodzielną przystawkę na przyjęcie.
Przygotowanie: ok 15 minut
Składniki:
– pieczywo typu bruschetta, świeże i chrupiące
– 2 słodkie pomidory czerwone
– 1-2 ząbki czosnku (w zależności od preferencji)
– garść świeżej bazylii
– ok 10 twardych czarnych oliwek bez pestek
Przygotowanie:
Pomidory kroimy w drobną kostkę. Czosnek drobno siekamy i dodajemy do pomidorów. Oliwki kroimy w poprzek na plasterki i dodajemy do reszty. Doprawiamy świeżą bazylią, jednak proponuję abyście ją porwali a nie posiekali nożem. Będzie dłużej świeża i chrupiąca. Dodatkowo doprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Pastę nakładamy na pieczywo i … delektujemy się pysznym smakiem.
SMACZNEGO!
Polecam Ci także inne moje przepisy:
– bruschetta z pomidorami
– bruschetta z gruszką i kozim serem
– grzanki z fasolą
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– zapiekanki z pieczarkami
1 comments
takie to proste ale na pewno pyszne. moje smaki