Wpisz i naciśnij Enter

Bruschetta pomidorami i czosnkiem

Dziś danie kolacyjne lub ciekawa przystawka. Pyszna i aromatyczna bruschetta z aromatycznymi i pysznymi pomidorami. Sami powiedźcie czy nie wygląda apetycznie? Takie bruschetty możecie także przygotować jako samodzielną przystawkę na przyjęcie.

Przygotowanie: ok 15 minut

Składniki:

– pieczywo typu bruschetta, świeże i chrupiące
– 2 słodkie pomidory czerwone
– 1-2 ząbki czosnku (w zależności od preferencji)
– garść świeżej bazylii
– ok 10 twardych czarnych oliwek bez pestek

Przygotowanie:

Pomidory kroimy w drobną kostkę. Czosnek drobno siekamy i dodajemy do pomidorów. Oliwki kroimy w poprzek na plasterki i dodajemy do reszty. Doprawiamy świeżą bazylią, jednak proponuję abyście ją porwali a nie posiekali nożem. Będzie dłużej świeża i chrupiąca. Dodatkowo doprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Pastę nakładamy na pieczywo i … delektujemy się pysznym smakiem.
SMACZNEGO!

bruschetta1

Polecam Ci także inne moje przepisy:
bruschetta z pomidorami
– bruschetta z gruszką i kozim serem
– grzanki z fasolą
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– zapiekanki z pieczarkami

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Bruschetta pomidorami i czosnkiem
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

One comment

  1. takie to proste ale na pewno pyszne. moje smaki