/Przepis powstał we współpracy reklamowej z Kapitan Navi/
Burger z grilla to przecież klasyka, ale on już może mieć różne nieoczywiste oblicza, jak tym razem w mojej kuchni. Burgery bowiem przygotowałam z grillowanym śledziem, serem halloumi i domowym sosem tatarskim. Śledzie po Kołobrzesku Kapitan Navi przygotowałam wcześniej na grillu na arkuszu papieru do pieczenia. Dzięki temu zabiegowi z surowego śledzia w zalewie zrobisz pyszną pieczoną rybę, idealną do wielu dań. Ten sposób przygotowania nie powinien więc zaskakiwać!
Śledzie po Kołobrzesku zdecydowanie warto kupić! Pyszne, wyraziste w smaku i bardzo mięsiste kawałki śledzia, cebulka, i zalewa na bazie oleju rzepakowego z odrobinką octu oraz przyprawy. Produkty Kapitan Navi w tym Śledzie po Kołobrzesku znajdziecie w Biedronce. Przypominam także o konkursie!
KONKURS KAPITAN NAVI
Już od 30 czerwca do 10 sierpnia trwa fantastyczny konkurs. Co należy zrobić? Kupić Śledzie po Kołobrzesku Kapitan Navi, zachować paragon oraz przygotować danie z grilla z wykorzystaniem jednego z pomysłów dostępnych na stronie https://kapitan-navi.pl/, lub przygotować swój autorski pomysł! Marka przygotowała dla Was fantastyczne nagrody!
3 nagrody główne – grill gazowy
5 x grill węglowy
10 x grill elektryczny
Grillujcie swoje śledziowe dania, fotografujcie, a efekty wrzucajcie w komentarzu pod postem na Facebooku. Nie zapomnijcie o dodaniu informacji o akceptacji regulaminu! Życzę Wam powodzenia!
BURGER Z HALLOUMI I ŚLEDZIEM
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
– bułki do burgerów – możesz wykorzystać mój przepis na bułki do burgerów
– domowy sos tatarski, zobacz mój przepis na sos tatarski
– ser halloumi – po 2-3 plastry na porcję
– Śledzie po Kołobrzesku Kapitan Navi – kilka kawałków na porcję
– cebula marynowana ze Śledzi po Kołobrzesku Kapitan Navi
– rukola
– odrobina masła do nasmarowania bułek
Do przygotowania: papier do pieczenia, przy grillu węglowym dodatkowo tacka aluminiowa lub naczynie na grilla
Przygotowanie:
- W czasie rozpalania grilla możesz przygotować domowy sos tatarski. Wykorzystaj do tego mój przepis na sos tatarski z dodatkiem marynowanych pieczarek, kaparów i kilku innych niezbędnych składników.
- Śledzie po Kołobrzesku wyjmij z opakowania i połóż na arkuszu papieru do pieczenia. Na 1 burgera wystarczą 4 kawałki śledzia oraz nieco cebuli, którą też znajdziesz w opakowaniu. Cebuli nie grilluj, dodasz ją bezpośrednio do burgera.
- Na grillu połóż śledzie na pergaminie, ser halloumi, bułki przekrojone na pół i nasmarowane masłem lub odrobiną oliwy. Grilluj wszystko, aż bułki zrobią się chrupiące, halloumi uzyska piękny kolor i będzie bardziej miękki, a śledź się upiecze.
- Na talerzu lub deseczce połóż dolną część bułki burgerowej i dodaj nieco sosu tatarskiego, następnie rukolę, plastry grillowanego halloumi, cebulkę marynowaną z opakowania Śledzi po Kołobrzesku Kapitan Navi, grillowanego śledzia oraz kolejną porcję sosu tatarskiego. Wszystko to zamknij górną częścią bułki i podawaj!