Na blogu znajdziecie już dwie zupy kalafiorowe, oba kremy i każdy w nieco innej wersji. Dziś moja kalafiorowa czyli pyszny krem zyskał dodatek w postaci posypki z bułki tartej w czosnkowej wersji. Zachęcam do jej przygotowania 🙂
Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak:
– najlepsze przepisy na zupy kremy
– krem z groszku z mlekiem kokosowym
– krem z ziemniaków z ciemnym piwem
– krem kalafiorowy z boczkiem i grzankami
– krem z kalafiora z posypką z bułki tartej
– zupa krem z brokuła
– zupa krem z buraczków
– krem z marchewki z pomarańczą i imbirem
– krem z cukinii z nachos
– sałatka z pieczonym kalafiorem
PRZYGOTOWANIE: 25 min
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
– połowa kalafiora
– 1 spory ziemniak
– 750 ml bulionu
– sól, pieprz
– 3 łyżki masła
– 4 łyżki bułki tartej
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.
PRZYGOTOWANIE:
- Do garnka włóżcie kalafiora pokrojonego na mniejsze różyczki, oraz ziemniaka pokrojonego w mniejsze kawałki. Zalejcie bulionem i gotujcie aż warzywa staną się miękkie. Zblendujcie i doprawcie do smaku solą oraz pieprzem.
- Na patelni rozpuście masło. Dodajcie bułkę tartą, szczyptę soli oraz przepuszczony przez praskę czosnek. Smażcie aż bułka się zezłoci, po zdjęciu z palnika dodajcie do bułki natkę pietruszki. Tak przygotowaną „posypkę” wyłóżcie na zupę wlaną do miseczek.
Smacznego!
Polecam także:
– krem z ziemniaków ze śledziem
– przepyszna zupa krem z białej cebuli
– krem z pieczonych pomidorów i papryki
– krem z zielonego groszku z boczkiem
– zupa krem z dyni
– krem z białych szparagów
– zupa krem z fenkuła
– krem z papryki z tequilą
– krem z pieczonej papryki
– najbardziej klasyczny krem z pomidorów
– krem z dyni z jabłkiem
– krem brokułowy
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł